A la Seu d'Urgell i
per a la dates del tercer cap de setmana d'octubre (15-16/10) es celebra la mil·lenària fira de Sant Ermengol.
Es tracta d'una de les
fires més antigues de Catalunya, la seva primera documentació és datada l'any
1048, i en els seus inicis es tractava d'una fira de bestiar per anar-se reconvertint
al llarg dels anys en una fira agrària. Va ser a partir de l'any 1995 que va
acollir la primera edició de la Fira de Formatges Artesans del Pirineus.
Al llarg d'aquests
anys la fira de Formatges Artesans del Pirineu s'ha convertit en un de les fires
imprescindibles d'aquest ram i punt de trobada per a professionals de la
restauració. Un lloc privilegiat on poder conèixer directament als productors
formatgers provinents de les dues vessants dels Pirineus. Els visitants poden
trobar i degustar formatges catalans, aragonesos, bascos i francesos i
participar de la celebració de tot un conjunt d'activitats paral·leles com són
els àpats de degustació. L'entrada al recinte és gratuïta, i es
pot comprar un tiquet de degustació.
Però a part de
formatges el visitant a la fira pot trobar un apartat d'artesania on es poden
adquirir productes d'elaboració pròpia dels Pirineus amb més de 400 parades.
Si voleu gaudir
d'aquest cap de setmana gastronòmic, us suggerim les següents cases rurals.
En la Seu d’Urgell y para la fechas del tercer fin de
semana de Octubre (15-16/10) se celebra la milenaria feria de “Sant Ermengol”.
Se trata de una de las ferias más antiguas de Cataluña, su primera
documentación es fechada en el año 1048, y en sus inicios se trataba de una
feria de ganado para irse reconvirtiendo a lo largo de los años en una feria
agraria. Fue a partir del año 1995 que acogió la primera edición de la Feria de
Quesos Artesanos del Pirineo.
A lo largo de estos años la feria de Quesos Artesanos
del Pirineo se ha convertido en uno de las ferias imprescindibles de este ramo
y punto de encuentro para profesionales de la restauración. Un lugar
privilegiado donde poder conocer directamente a los productores queseros
provenientes de las dos vertientes de los Pirineos. Los visitantes pueden
encontrar y degustar quesos catalanes, aragoneses, vascos y franceses y
participar de la celebración de todo un conjunto de actividades paralelas cómo son
las comidas de degustación. La entrada al recinto es gratuita, y se
puede comprar un ticket de degustación.
Pero aparte de quesos el visitante a la feria puede
encontrar un apartado de artesanía donde se pueden adquirir productos de
elaboración propia de los Pirineos con más de 400 paradas.
Si deseáis disfrutar de este fin de semana
gastronómico, os sugerimos las siguientes casas rurales.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada