dilluns, 6 de novembre del 2017

El Ripollès


La comarca del Ripollès és considerada com el bressol de Catalunya, doncs va ser en aquest territori on l'any 879 Guifré el Pilós inicia la reorganització i repoblació dels territoris fundant els monestirs de santa Maria de Ripoll (880) i de Sant Joan dels Abadesses (885). Això fa que el Ripollès reuneixi un patrimoni d'art romànic de gran importància i de gran qualitat. Les seves valls reuneixen més de 98 monuments, sent una de les concentracions més importants d'arquitectura romànica d'Europa, podent visitar des dels grans monestirs de Ripoll, Sant Joan o Camprodon fins a les petites esglésies de Pardines, Queralbs, Ventolà i sense deixar de pujar al Santuari de la Verge de Nuria.

Terra de Comtes i Abats, vine a conèixer una comarca on cada racó transpira història i descobreix una natura en el seu estat més noble. Benvinguts al Ripollès.

http://ruralverd.com/ca/escapades-rurals/el-ripolles-n137


La comarca del Ripollès es considerada como la cuna de Cataluña, pues fue en este territorio donde en el año 879 Wifredo el Velloso inicia la reorganización y repoblación de los territorios fundando los monasterios de Santa Maria de Ripoll (880) y de Sant Joan de les Abadesses (885). Esto hace que el Ripollès reúna un patrimonio de arte románico de gran importancia y de gran calidad. Sus valles reúnen más de 98 monumentos, siendo una de las concentraciones más importantes de arquitectura románica de Europa, pudiendo visitar desde los grandes monasterios de Ripoll, Sant Joan o Camprodon hasta las pequeñas iglesias de Pardines, Queralbs, Ventolà y sin dejar de subir al Santuario de la Virgen de Nuria.

Tierra de Condes y Abades, ven a conocer una comarca donde cada rincón transpira historia y descubre una naturaleza en su estado más noble. Bienvenidos al Ripollés.

http://ruralverd.com/es/escapadas-rurales/el-ripolles-n137




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada