dijous, 6 d’octubre del 2016

Fira de Formatges Artesans del Pirineu – Fira de Sant Ermengol (La Seu d’Urgell)



A la Seu d'Urgell i per a la dates del tercer cap de setmana d'octubre (15-16/10) es celebra la mil·lenària fira de Sant Ermengol

Es tracta d'una de les fires més antigues de Catalunya, la seva primera documentació és datada l'any 1048, i en els seus inicis es tractava d'una fira de bestiar per anar-se reconvertint al llarg dels anys en una fira agrària. Va ser a partir de l'any 1995 que va acollir la primera edició de la Fira de Formatges Artesans del Pirineus.

Al llarg d'aquests anys la fira de Formatges Artesans del Pirineu s'ha convertit en un de les fires imprescindibles d'aquest ram i punt de trobada per a professionals de la restauració. Un lloc privilegiat on poder conèixer directament als productors formatgers provinents de les dues vessants dels Pirineus. Els visitants poden trobar i degustar formatges catalans, aragonesos, bascos i francesos i participar de la celebració de tot un conjunt d'activitats paral·leles com són els àpats de degustació. L'entrada al recinte és gratuïta, i es pot comprar un tiquet de degustació.

Però a part de formatges el visitant a la fira pot trobar un apartat d'artesania on es poden adquirir productes d'elaboració pròpia dels Pirineus amb més de 400 parades.


Si voleu gaudir d'aquest cap de setmana gastronòmic, us suggerim les següents cases rurals.






En la Seu d’Urgell y para la fechas del tercer fin de semana de Octubre (15-16/10) se celebra la milenaria feria de “Sant Ermengol”.

Se trata de una de las ferias más antiguas de Cataluña, su primera documentación es fechada en el año 1048, y en sus inicios se trataba de una feria de ganado para irse reconvirtiendo a lo largo de los años en una feria agraria. Fue a partir del año 1995 que acogió la primera edición de la Feria de Quesos Artesanos del Pirineo.

A lo largo de estos años la feria de Quesos Artesanos del Pirineo se ha convertido en uno de las ferias imprescindibles de este ramo y punto de encuentro para profesionales de la restauración. Un lugar privilegiado donde poder conocer directamente a los productores queseros provenientes de las dos vertientes de los Pirineos. Los visitantes pueden encontrar y degustar quesos catalanes, aragoneses, vascos y franceses y participar de la celebración de todo un conjunto de actividades paralelas cómo son las comidas de degustación. La entrada al recinto es gratuita, y se puede comprar un ticket de degustación.

Pero aparte de quesos el visitante a la feria puede encontrar un apartado de artesanía donde se pueden adquirir productos de elaboración propia de los Pirineos con más de 400 paradas.

Si deseáis disfrutar de este fin de semana gastronómico, os sugerimos las siguientes casas rurales.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada